De Fontein is excellent! Predicaat Excellent ontvangen januari 2020 door onderwijsinspectie!De Fontein...een sprankelende school waar iedereen telt!Natuur- en techniekdagen! Onderzoekend leren!Op De Fontein krijgen alle leerlingen Engelse les!Een nieuw schoolplein!  Avontuurlijk en sportief met elkaar buitenspelen!Lekker buiten spelen in de pauze!Open dag voor nieuwe ouders? kijk op de website voor de verschillende data!
De Fontein is excellent! Predicaat Excellent ontvangen januari 2020 door onderwijsinspectie!

De Fontein...een sprankelende school waar iedereen telt!

Natuur- en techniekdagen! Onderzoekend leren!

Op De Fontein krijgen alle leerlingen Engelse les!

Een nieuw schoolplein! Avontuurlijk en sportief met elkaar buitenspelen!

Lekker buiten spelen in de pauze!

Open dag voor nieuwe ouders? kijk op de website voor de verschillende data!

U bent hier:  Home  >  Ouders  >  Nieuwe ouders

Nieuwe ouders

Nieuwe ouders:
Als nieuwe ouder bent u op zoek naar een school die het beste bij u, uw partner en uw kind(eren) past. Wanneer u als ouder op zoek gaat naar een basisschool voor uw kind telt maar één ding: u wilt een school waar uw zoon of dochter helemaal tot zijn of haar recht komt. En dus gaat u op zoek naar een school die aanvoelt wat uw kind nodig heeft, om vervolgens het onderwijs op hem of haar af te stemmen. Herkent u zich hierin? Dan heten wij u van harte welkom op De Fontein. Om meer informatie over onze school te krijgen kunt u via onze contactpagina een welkomstpakket aanvragen. Ook kunt u op deze website veel informatie vinden over de school en de schoolgids bekijken.

In onze schoolgids proberen wij alles voor u op een rijtje te zetten. Maar wij kunnen ons voorstellen dat u de school met uw eigen ogen wilt zien. U kunt daarvoor een afspraak maken. In een kennismakingsgesprek proberen wij, op al uw vragen, antwoord te geven en daarna laten wij u de school graag zien. Het kennismakingsgesprek en een keuze voor het voortgezet onderwijs worden gemaakt.

De rondleidingen vinden onder schooltijd plaats. Ook uw kind(eren) zijn van harte welkom tijdens dit gesprek. Na aanmelding van uw kind via het aanmeldingsformulier ontvangt u een bevestiging. Uw kind is hiermee verzekerd van plaatsing. Wij vragen u dringend om uw kind op één school aan te melden. Kinderen die voor groep 1 worden aangemeld, mogen voordat zij vier jaar worden, drie dagdelen komen wennen. De groepsleerkracht neemt ongeveer 6 weken voor de vierde verjaardag van de nieuwe leerling contact op voor het maken van een afspraak voor een kennismakings-huisbezoek en de wenmomenten. De wenafspraken voor de drie dagdelen worden gepland binnen een periode van drie weken voordat de leerling vier jaar wordt. Als uw kind vier jaar is, mag het alle werkdagen naar de basisschool, eerder niet. Helaas kan hierop geen uitzondering worden gemaakt.

Aanmelding van leerlingen ouder dan 4 jaar
Overweegt u uw kind aan te melden op onze school en zit uw kind al op een basisschool, dan kan dit voor uw kind ingrijpend zijn. Wij onderkennen dat en proberen daar zorgvuldig mee om te gaan. Uw kind kan de school, eventueel na schooltijd, bekijken en kennis maken met de leerkracht. Uw kind kan ook een dagje meedraaien. Eén van de toekomstige klasgenoten zal uw kind die dag dan begeleiden. Zo hopen we dat de overgang tussen de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ school minder ingrijpend zal zijn. Het is gebruikelijk dat wij contact opnemen met de school waar uw kind vandaan komt.

Klik hier om contact met ons op te nemen.

We wensen u veel succes met de keuze!
Voor vragen kunt u altijd bellen of mailen of even binnenlopen.

Downloads