De Fontein, een sprankelende school, waar je de beste versie van jezelf wordt en ieder kind welkom is!


Welkom op de website van Basisschool De Fontein in Houten. Wij zijn een Protestants Christelijke basisschool in Houten-Zuid met een hecht en ambitieus team en enthousiaste leerlingen. De Fontein is sprankelend, verfrissend en altijd in beweging. De verschillende waterdruppels of spetters van een fontein horen bij elkaar, samen vormen zij een geheel.  Zo willen we ook als school zijn. Het onderwijs aan basisschool De Fontein is bestemd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Wij verzorgen kwalitatief hoogwaardig onderwijs dat aansluit op de mogelijkheden van het kind. 

Schooljaar 2016-2017 The Leader in me

Dit schooljaar (2016-2017) is De Fontein gestart als 'The Leader in Me' school. Dat betekent dat we onze leerlingen stimuleren en ondersteunen in hun ontwikkeling als mens in de samenleving volgens de 7 gewoonten van effectief leiderschap van Stephen Covey. Deze gewoonten gaan over de persoonlijke ontwikkeling (pro-actief zijn, doelen en prioriteiten stellen, goed voor jezelf zorgen) en over de interactie met anderen (win-win, synergie, eerst begrijpen en dan begrepen worden). Het team heeft het afgelopen schooljaar een intensieve training bij de experts van het CPS gevolgd. Vanaf komend schooljaar gaan we dit met veel enthousiasme overbrengen op onze leerlingen, waarbij we het ook belangrijk vinden om hun ouders en verzorgers te betrekken. Meer informatie over 'The Leader in Me' vindt u hier.

Bent u op zoek naar een geschikte basisschool voor uw kind(eren), dan biedt deze website een goede indruk van onze fijne school. We nodigen u van harte uit om een kijkje te komen nemen op onze school. Maak een afspraak met ons en kom de sfeer proeven. Uitgebreide informatie vindt u in onze schoolgids. Behoort u al tot de groep ouders/verzorgers van De Fontein, dan geeft onze website een mooie actuele blik op wat de school en uw kind allemaal doen. Heeft u vragen en/of suggesties, laat het ons weten!

Namens het schoolteam,

Corrie van der Sar

Aanmelden

Aanmelden van kinderen voor de school kan via het aanmeldformulier.

Schoolgids

In de schoolgids 2016/2017 vindt u meer informatie over onder meer het beleid van de Fontein.

Open dag De Fontein

De Fontein organiseert op woensdag 22 maart 2017 een Open dag voor nieuwe ouders! 
U bent van harte welkom!
Klik voor meer info!

Partners